Ραφαέλλα Κάττου – Διαιτολόγος /Διατροφολόγος


Ας συστηθούμε,

Ονομάζομαι Ραφαέλλα Κάττου και γεννήθηκα στη Λευκωσία στις 16/9/1996. Το 2018 ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας ( BSc – 4 έτη) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας ήταν ‘’Η επίδραση των διαιτών στην απώλεια και συντήρηση του σωματικού βάρους και στους καρδιομεταβολικούς κινδύνους’’.

Τον Ιανουάριο του 2019 ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Κλινικής Διαιτολογιάς (MSc -2 έτη) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Μέρος του προγράμματος αυτού είναι και η

συμπλήρωση 1054 ωρών πρακτικής σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία.

Έχω συμπληρώσει με επιτυχία όλα τα μαθήματα του μεταπτυχιακού μου προγράμματος και μένει μόνο η συμπλήρωση της μεταπτυχιακής μου εργασίας, όπου ακόμα την τρέχω εδώ και 1 χρόνο επειδή πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί

συστηματική έρευνα και μελέτη.

Το θέμα της εν λόγω μεταπτυχιακής εργασίας είναι:

‘’Η λειτουργική ικανότητα και κόπωση σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκα: ο ρόλος της παχυσαρκίας και της διατροφής’’.

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

ενέκρινε την εργασία μιας και οι ασθενείς που λαμβάνουν μέρος στην έρευνα μου είναι από τον συγκεκριμένο χώρο.

Ενδιαφέροντα

Είμαι λάτρης του καλού φαγητού και της μαγειρικής, της γυμναστικής, της φύσης, και στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω, βλέπω εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ ή ζωγραφίζω.

Η φιλοσοφία μου

Αυτό που λέω πάντα σε όλα τα άτομα όπου ζητούν τη βοήθεια μου, είναι να μάθουν να ακούνε τις πραγματικές ανάγκες του σώματος τους.

Διατροφή δε σημαίνει μόνο ο αριθμός στη ζυγαριά αλλά και ότι έχω αποκτήσει επιτέλους σωστές διατροφικές συνήθειες,  επίσης σημαίνει ότι κοιμάμαι καλύτερα, ότι δεν πονώ το κεφάλι μου, ότι έχω περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση.

Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσα περισσότερα άτομα μπορώ, να μάθουν να αγαπούν και να φροντίζουν τον εαυτό τους μέσω της διατροφής.


Social Media

Στοιχεία επικοινωνίας

Λευκωσία
 r.kattou5@hotmail.com
PLEASE LIKE OR SHARE!